Konkurencijos taryba pranešė, kad davė leidimą sandoriui, įgyjant „Agrosferos“ kontrolę kartu su Estijos įmone „Agromeril“.

„Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojama padėtis ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, - teigiama pranešime.

„Icor“ apie ketinimą įsigyti įmonės akcijų pranešė vasario pradžioje.

„Icor“ koncernas bei su ja susijusios įmonės teikia verslo valdymo, buhalterinės apskaitos, vidaus audito, teisines paslaugas. Taip pat užsiima inžinerija, vandens apskaitos prietaisų gamyba, statyba, prekiauja naftos produktais bei užsiima nekilnojamuoju turtu.

Tuo metu „Agrosfera“ ir jos bendrąją kontrolę įgyjanti įmonė „Agromeril“ užsiima prekyba žemės ūkio produkcija, trąšomis ir pesticidais.

Tai ne pirma „Icor“ investicija į žemės ūkį. Kiek anksčiau skelbta, kad b endrovė Latvijoje turi to paties pavadinimo antrinę įmonę, o jos plėtra susijusi su „Icor“ ketinimais už neskelbiamą sumą įsigyti 60 proc. „Agrosferos“ akcijų.

„Icor“ vadovas Artūras Gudelis „Verslo žinioms“ yra sakęs, kad „Agrosfera“ padės vystyti tekstilinių kanapių verslą. Koncerno netiesiogiai valdoma įmonė „Natūralus pluoštas“ Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) už 7 mln. eurų stato šių kanapių pluošto perdirbimo fabriką. „Agrosfera“ praėjusiais finansiniais metais gavo 36,062 mln. eurų pajamų – 13,2 proc. daugiau nei ankstesniais finansiniais metais, kai jos buvo 31,856 mln. eurų.

Bendrovė per praėjusius finansinius metus, kurie prasidėjo 2016 metų liepą ir baigėsi 2017 metų birželį, patyrė 125,1 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (ankstesniais metais – 188,8 tūkst. eurų grynojo pelno), nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje

„Icor" kilusi iš „Rubicon group".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)