Karvės šiame ūkyje melžiamos du kartus per dieną. Šviežiai primelžtas pienas „keliauja“ pro separatorių, kuris į skirtingas talpas atskiria grietinę ir pieną. Tada separuotas pienas rauginamas maždaug 8 valandas. Iš gautos masės gaminama varškė ir sūris. O iš atšaldytos grietinės maždaug po 7 - 8 valandų sviestas.

R. Januškevičienė pripažįsta, kad sviesto gaminimas reikalauja nemažos fizinės jėgos.

Kaip vyksta sviesto mušimo procesas ir kodėl skiriasi sviesto spalva žiemą ir vasarą, sužinosite pažiūrėję DELFI TV parengtą siužetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)