Ši viešoji įstaiga atsakinga už ekologiškų ūkių ir gamintojų sertifikavimą ir kontrolę. Nuo jos sprendimo priklauso, ar ūkininkai gaus kur kas didesnes nei tradicinių ūkių išmokas, o perdirbėjai galės žymėti savo produktus kaip ekologiškus.

Pretendentas privalo turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu, taip pat išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius ekologiškų produktų, produktų pagamintų pagal nacionalinę kokybės sistemą bei kitų produktų, kuriuos įstaiga sertifikuoja ir kontroliuoja gamybą, sertifikavimą, perdirbimą, ženklinimą, šių produktų importo ir eksporto tvarką, maisto kokybę, rašoma ministerijos pranešime.

Viešoji įstaiga „Ekoagros“ yra pelno nesiekiantis, ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, veikiantis ekologinės gamybos ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą (NKP) pagamintų produktų sertifikavimo ir kontrolės srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)