Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė BNS pranešė, jog E. Bėronto skundas gautas antradienį.

„Vakar skundas tik gautas ir šiandien jis pateko pas teisėją ant stalo. Per savaitę bus apsispręsta, ar priimti nagrinėti šį skundą“, – tvirtino teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas atleido E. Bėrontą sausio 18 dieną. Vadovauti antrai kadencijai jis buvo paskirtas sausio pradžioje, nepaisant fakto, kad buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas teisėsaugos tyrime dėl beveik 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo. Šis statusas reiškia, kad E. Bėrontas liudijo apie savo veiksmus, tačiau pareigūnams trūksta duomenų paskelbti jį įtariamuoju.

B.Markausko sprendimas paskirti E. Bėrontą buvo sulaukęs šalies vadovų kritikos.

FNTT prieš metus atliko kratas NMA. Tada B. Markauskas tvirtino, jog teisėsauga tyrė vieno buvusių tarnybos vadovų - Sauliaus Siliciko - administruotus projektus. FNTT nekomentuoja, ar šios kratos susijusios su vykdomu ES lėšų švaistymu.

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF) kartu su FNTT šiuo metu tiria, ar žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ teisėtai panaudojo beveik 19 mln. eurų ES paramos. Didžioji dalis paramos kooperatyvui buvo suteikta 2010 metais, o papildoma 4 mln. eurų parama – 2016 metais, kai agentūrai jau vadovavo E. Bėrontas.

B. Markauskas prieš tapdamas ministru, buvo kooperatyvo valdybos nariu ir, pasak žiniasklaidos, dar buvo jo pajininkas. Šiuo metu kooperatyvo pajininkė yra B. Markausko mama Sofija Markauskienė.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)