ŽŪM pabrėžia, kad iki rugpjūčio 15 d. lėšos bus skolinamos ne tik pienininkystės ir paukštininkystės sektoriuose veikiantiems ūkio subjektams, kaip buvo numatyta anksčiau, bet ir vykdantiems kiaulininkystės ir (ar) sodininkystės veiklą.

Šie pokyčiai priimti atsižvelgus į socialinių partnerių prašymus kiaulininkystės ir sodininkystės veiklas įtraukti į pirmąjį lėšų išskolinimo etapą, kuris truks iki rugpjūčio 15 d.

Nuo rugpjūčio 16 d. iki spalio 2 d. paskolos būtų teikiamos ūkio subjektams, kurių viena iš vykdomų veiklų yra paukštininkystė, kiaulininkystė, galvijininkystė, avininkystė, ožkininkystė, daržininkystė, sodininkystė, akvakultūra arba ekologinė augalininkystė, o nuo spalio 3 d. – visiems tinkamiems ūkio subjektams, pažymima pranešime.

ŽŪM pabrėžia, kad lengvatinės paskolos teikiamos ūkio subjektams, užsiimantiems pirmine žemės ūkio ar akvakultūros produktų gamyba, jų perdirbimu ir realizavimu, taip pat ir kooperatinėms bendrovėms. Maksimali paskolos suma gali siekti iki 500 tūkst. eurų. Paskolos suteikiamos neįkeičiant turto. Paskolos ūkio subjektams, užsiimantiems kailinių žvėrelių auginimu, nebus teikiamos.

Ministetija numato, kad pakeitus paskolų schemą, jas teikti ne tik trumpalaikiam turtui įsigyti ir darbo užmokesčiui mokėti, bet ir biologiniam turtui įsigyti ir prisiimtiems įsipareigojimams finansų įstaigai vykdyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją