„Vakar buvau atleistas po istorijos, trunkančios 1 metus ir 4 mėnesius. Tai yra mobingo istorija. Noriu, kad Lietuva žinotų, kad kai viešai yra deklaruojami skaidrumo ir nešališkumo principai, iš tikrųjų to nėra“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė A. Muzikevičius.

„Atsisakius vykdyti nelegalius veiksmus prasidėjo metų trukmės epopėja. Ir dėl aibės veiksmų kreipiausi į teismą“, – pridūrė jis.

Buvusio NMA vadovo tvirtinimu, jis buvo spaudžiamas pervertinti tam tikrus paramos projektus, bei ministrui rinkti informaciją apie nepalankius asmenis.

„Buvo spaudimas ne tik iš ministro patarėjo, bet neteisėti veiksmai buvo ir iš ministro, ir iš jo komandos. Buvo prašoma ir duodami nurodyti pervertinti tam tikrus projektus“, – tvirtino A. Muzikevičius.

„Taip pat buvo rinkta informacija apie pareiškėjus, socialinius partnerius, kurie neparankūs ministrui“, – sakė jis.

Taip pat A. Muzikevičius paminėjo, kad žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko pateiktas įvertinimas visiškai neatspindi realybės. Pasak jo, kvalifikacija ir patirtis įvertintos vienetais, nors turintis ilgą patirtį ir aukštąjį išsilavinimą.

„Neskaitant tam tikrų atvejų, kur buvo numatytos rizikos ar aplinkybės dėl kurių negalėjome įvertinti paraiškų, mano darbų vertinimas atliktas gerai. Kitos dvi dalys, tai yra gebėjimai ir kvalifikacija yra įvertinta vienetais. Ir taip padaryta nors turiu 4 aukštuosius ir ilgą laiką dirbu žemės ūkyje“, – tvirtino jis.

Pasak Žemės ūkio ministerijos, A. Muzikevičius atleistas iš pareigų Valstybės tarnautojo tarnybinės veiklos vertinimo komisijai įvertinus jo veiklą nepatenkinamai. Žemės ūkio ministras K. Navickas teigė, kad buvęs NMA vadovas slėpė įstaigos problemas, nesidalijo informacija bei nepasiekė nustatytų tikslų.