„Truputi hiperbolizuota ta ultimatumo dalis. Aš puikiais suprantu savo atsakomybes ir suprantu, ką reiškia prasidėjęs naujas strateginis periodas“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė K. Navickas.

„Tai mano atsakomybė ir aš ją pilnai prisiimu“, – pažymėjo praėjusią savaitę antrąją interpeliaciją atlaikęs K. Navickas.

Ir nors opozicijoje pasigirdo kalbų, kad veikiausiai tai buvo paskutinė interpeliacijos iniciatyva dabartinės Vyriausybės ministrams, K. Navickas neatmetė galimybės, kad po pusmečio jis į tribūną Seime gali sugrįžti. Pasak jo, interpeliacija yra įprasto ir natūralaus politinio proceso dalis, kurios neišvengia nė vienas Vyriausybės narys.

„Tai yra pasitikrinimas – pasitikrinimas ne tik dėl ministro kažkokių darbų, bet ir pasitikrinimas, kiek yra opozicija vieninga. Kaip ir sakau – tai politinis procesas. Jis yra neišvengiamas ir niekada nebus išvengiamas“, – aiškino politikas.

Be to, K. Navicko manymu, opozicijos atstovų reiškiama kritika įrodo, jog ministerija aktyviai dirba ir imasi žemės ūkio sektoriui reikalingų pokyčių.

„Saugiausia būti ministru – tai nedaryti jokių reformų. Sėdėti, atsėdėti tykiai, ramiai. Bet aš ne tam atėjau. Ir šioje vietoje visada bus iššaukiama vienas ar kiti nepasitenkinimai – o opozicija tuo yra suinteresuota“, – pažymėjo ministras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę nepavyko jau antroji šioje Seimo kadencijoje interpeliacija žemės ūkio ministrui K. Navickui. ELTA kiek anksčiau skelbė, kad premjerė Ingrida Šimonytė iškėlė ultimatumą žemės ūkio ministrui. Eltos šaltinių teigimu, I. Šimonytė ministrui nurodė, kad jo tolesnis likimas Vyriausybėje priklausys nuo to, kaip šiam seksis susitvarkyti su prasidėjusiu žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo procesu.

Pastaruosius kelis metus nuo opozicijos kritikos žemės ūkio ministrą gynusi premjerė apie Vyriausybės nariui duotą išbandymą užsiminė Seimo konservatorių pasitarimo metu. Tai patvirtino Eltos šaltiniai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijoje. Jų teigimu, I. Šimonytė leido aiškiai suprasti, kad jei deklaravimo procesas susidurs su problemomis ir ministrui nepavyks užtikrinti sklandaus proceso, tai K. Navickas turės pasitraukti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją