„Sunku nuneigti, kad ministrui yra nemažai klausimų, rytoj jis į juos ir atsakys. Bet manyčiau, kad dabar, šiuo metu – šią savaitę, kitą savaitę – kalbėti apie interpeliaciją ministrui tikrai nėra laikas“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Dabar vyksta tokie svarbūs dalykai kaip pasėlių deklaravimas. Tai yra procesai, kurie, natūralu, reikalauja maksimalaus ministerijos, paties ministro įsitraukimo“, – kalbėjo ji.

Seimo pirmininkė sutinka su premjerės Ingridos Šimonytės pozicija, jog ministro darbas turėtų būti vertinamas jam atlikus žemės ūkio sektoriuje prasidėjusius svarbius procesus.

„Praėjus tam, praėjus porai savaičių, matyt, prie klausimo bus grįžta, bus įvertintas jo darbas. Manau, kad ši pozicija yra labai racionali“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ketvirtadienį K. Navicko Seime laukia jau antroji interpeliacija. Opozicijos parengtame interpeliacijos dokumente reiškiamas „didelis susirūpinimas kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejonės K. Navicko sugebėjimais situaciją suvaldyti. Jame ministrui nurodytas vienas klausimas, susijęs su vadinamąja pieno krize.

Pasak parlamento vadovės, interpeliacijos žemės ūkio ministrui tampa „šios Seimo opozicijos tradicija“, o daugelis opozicijos priekaištų „nėra jau tokie rimti“.

„Praeitoje interpeliacijoje ne visi klausimai turėjo labai daug tokio turinio“, – pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Premjerė I. Šimonytė anksčiau yra sakiusi, kad dabar atleisti K. Navicką iš pareigų nebūtų racionalu, kadangi prasideda žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas. Antradienį Seime ji pažymėjo, jog jei šis procesas nebus vykdomas sklandžiai, ji „turės pagrindo kelti klausimus“ žemės ūkio ministrui.

„Neslėpsiu, labai paprastai pasakysiu – jei šis procesas bus kažkokiu būdu nesėkmingas, tada už darbo rezultatą, jau už tai, kad nepadarytas darbas tinkamai, turbūt klausimus kelti ministrui turėsiu pagrindo. Bet negaliu sakyti, kad taip būtinai bus, todėl nenoriu spekuliuoti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki birželio 20 d., pavėluotai – iki birželio 30 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją