I. Jankauskas, buvęs Lietuvos grūdų augintojų asociacijos direktorius, į šias pareigas buvo priimtas prieš porą metų, po vieno iš bandymų nuversti žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką. Buvo aktyvus ūkininkų protestų prieš ministrą dalyvis ir dabar.

Apie pasitraukimo priežastis I. Jankauskas parašė:

„Priėmiau ir įgyvendinau vieną sudėtingiausių sprendimų per paskutinius 35 metus. Baigiau karjerą LR vyriausybėje. Daugybė už, bet vienu daugiau prieš.

Prisipažinsiu, važiuoti iš Vilniaus jau nebeturint valstybės tarnautojo pažymėjimo, su kuriuo galėjau patekti į Vyriausybės posėdžių salę, buvo labai emocionalu. Tačiau emocijos liks tik man. Esame didžiausioje žemės ūkio politikos krizėje, kokia tik buvo nepriklausomos Lietuvos istorijoje, tad darbo turime labai daug.

Iš arti matyti su pavydėtinai dideliu atsidavimu neabejotinai sunkiausią darbą Lietuvoje dirbančią premjerę Ingrida Šimonytė buvo didelė garbė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)