„Rytoj ryte mes galutinai aptarsime kokius narius iš opozicinių frakcijų deleguojame į darbo grupę“, – Eltai teigė Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius.

„Interpeliacijos tekstas praktiškai jau yra paruoštas, bereikia suderinti, kad yra opozicinių frakcijų bendras tikslas interpeliuoti žemės ūkio ministrą“ – pridūrė parlamentaras.

Pasak jo, veikiausiai jau šią savaitę bus pradėti rinkti ir parašai, būtini interpeliacijos procesui pradėti.

Kaip teigė A. Butkevičius, galimybių antru bandymu atleisti K. Navicką iš užimamų pareigų yra. Anot jo, nemažai kritikos ministrui tenka iš valdančiųjų stovyklos. Be to, ekspremjero teigimu, valdančiųjų motyvaciją atsisveikinti su ministru didina ir ta aplinkybė, kad Mykolui Majauskui pasitraukus iš Seimo, būtent K. Navickas pretenduoja į parlamente atsilaisvinusią vietą.

„Seime pradėjo sklandyti idėja, kad Navickui tapus Seimo nariu, jis ant dviejų kėdžių nesėdės. Ir tie balsai pasklido iš valdančiosios daugumos žmonių. Taigi, gal valdantieji pasinaudos šia proga: Navickas ateina į Seimą ir išeina iš Vyriausybės“, – svarstė A. Butkevičius.

„Yra dalis tiek ir Liberalų sąjūdyje, tiek ir konservatorių frakcijoje nepatenkintų Navicko darbu ir jo bendravimu su ūkininkais. O kaip elgsis balsuojant – labai sunku pasakyti“, – teigė parlamentaras.

Jam antrino ir opozicinės socialdemokratų frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

„Visos opozicinės frakcijos yra nepatenkintos jo darbu. Jis nedaro išvadų“, – akcentavo parlamentarė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę naujienų portalas delfi.lt paviešino būsimos interpeliacijos žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui klausimus. Opozicinė demokratų frakcija suformulavo 47 klausimus, aprėpiančius eilę probleminių taškų – išaugusias maisto kainas, žemės ūkio reformas, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybą, ekologijos teisės aktus, padėtį pieno sektoriuje. Pastaroji įvardijama kaip viena iš esminių priežasčių, kodėl Seimo mažumai ir vėl kyla abejonių dėl K. Navicko tinkamumo eiti pareigas Ministrų kabinete.

Taip pat eilė klausimų sukasi aplink K. Navicko patarėją Roką Petrašiūną ir tariamą jo dalyvavimą vadinamajame valstybininkų skandale.

Visgi, šie Seimo mažumos klausimai nėra pirmieji, adresuojami K. Navickui. Praėjusių metų gegužę 56 Seimo nariai organizavo pirmąją K. Navicko interpeliaciją. Tuomet Vyriausybės narys atsakė į 35 klausimus apie įsisenėjusias Lietuvos žemės ūkio problemas.

Tačiau tąkart patraukti K. Navicko nepavyko – interpeliacija atmesta valdančiųjų balsais sušaukus neeilinį Seimo posėdį.

Seimo statutas numato, kad interpeliacija Vyriausybės nariui gali būti organizuojama, jeigu iniciatyvą palaiko ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Tam, kad ministras būtų atstatydintas, nepasitikėjimą juo slaptu balsavimu turi išreikšti daugiau kaip pusė Seimo narių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)