Renginys, kaip tikisi jo organizatoriai, sutrauks keliasdešimt tūkstančių lankytojų, atvykusių pamatyti bene 200 Lietuvos bei užsienio šalių įmonių ir tiek pat smulkiųjų prekybininkų ekspozicijų. Tarp eksponatų – ne tik moderni žemės ūkio technika, trąšos, augalų apsaugos priemonės, bet ir kitos inovacijos – augalų augimą skatinantys mikrobiologiniai produktai ir net dronai, rašoma pranešime spaudai.

Ketvirtadienį prasidedanti paroda truks iki pat šeštadienio. Tarp parodos dalyvių – žemės ūkio technikos įmonės, trąšų gamintojai, augalų apsaugos priemonių pardavėjai, mokslo, finansų įstaigų atstovai ir kiti žemės ūkio sektoriaus dalyviai. Jų sąraše rikiuojasi ir jau 9 metus iš eilės parodoje dalyvausianti biotechnologijų įmonė „Nando“, kuri pristatys augalininkystei ir gyvulininkystei skirtas inovacijas.

„Lankytojai galės susipažinti su mūsų paviršiaus aktyviųjų medžiagų produktu, skirtu purškimo dreifui mažinti, ir kuriamais mikrobiologiniais produktais, skatinančiais augalų augimą ir vystymąsi, stiprinančiais jų atsparumą ligoms, taip pat mažinančiais trąšų sąnaudas ir gerinančiais biologinį dirvožemio aktyvumą“, – komentuoja Justinas Taruška, įmonės vadovas.

Pasak jo, parodos lankytojai taip pat turės galimybę paklausyti įmonės verslo vystymo vadovo Kęstučio Vinkaus pranešimo apie mikrobiologinių produktų naudojimą didinant atliekų vertę ir susipažinti su oficialiu kompanijos „DJI agriculture“ Baltijos šalyse atstovo „Nando droid“ eksponatu – dronu žemės ūkiui.

Suburia visus sektoriaus dalyvius

VDU ŽŪA ir Verslo ir socialinės partnerystės centro organizuojama tradicinė žemės ūkio paroda vyks jau 27-ą kartą. Pasak renginio organizatorių, vieni parodos tikslų – parodyti mokslo ir žemės ūkio verslo bendradarbiavimą, nešti naudą ūkininkams ir žemės ūkį aptarnaujantiems žemės ūkio verslams, keisti stereotipus apie žemės ūkį, kuris šiandien – vienas sparčiausiai robotizuojamų ir skaitmeninamų.

J. Taruškos teigimu, iš ankstesnių parodų jis ne tik parsinešė žinių ir sektoriaus naujienų, bet ir užmezgė daug vertingų pažinčių, turėjusių ryškų vaidmenį plėtojant įmonės veiklą ir žemės ūkio inovacijas biotechnologijų srityje.

„Tai svarbus regioninis renginys, koncentruojantis sektoriaus profesionalus, suburiantis pasidalyti tiek vietos, tiek užsienio rinkos naujienomis, svarbia patirtimi ir tinkamai pasiruošti sezonui. Tai, kad paroda sėkmingai vyksta jau daugiau nei dvidešimtmetį, manau, tik įrodo jos aktualumą ir vertę visiems sektoriaus dalyviams. Savo ruožtu ir mes jaučiame būtinybę gyvai pajusti sektoriaus pulsą, o geriausia tai padaryti būtent dalyvaujant viename svarbiausių sektoriaus renginių“, – pabrėžia vadovas.

Renginyje vyks žemės ūkio technologijų, produktų asortimento, studijų galimybių pristatymai, diskusijos su universiteto mokslininkais, žemės ūkio verslo atstovais ir politikais, lauks demonstracinė prototipų erdvė, nacionalinės profesinio meistriškumo varžytuvės, pramogos keturračių trasoje ir kt. Parodos lankymas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją