Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pomidorai rikiuojasi perkamiausių daržovių sąraše, o populiarumu ši daržovė nusileidžia tik bulvėms, rašoma pranešime.

„Norėdami pirkėjams kuo anksčiau pasiūlyti pirmojo derliaus šviežių lietuviškų daržovių, glaudžiai bendradarbiaujame su vietos augintojais. Šviežio derliaus lietuviškų agurkų pirkėjams pasiūlėme dar vasario pradžioje, o įpusėjus kovui – siūlome ir pirmųjų šviežio derliaus pomidorų. Jų kol kas rasti galima tik Vilniuje, didžiosiose parduotuvėse, vėliau jie atsiras ir mažesnėse prekybos vietose. Jų kaina – 1,99 Eur už 200 gr pakuotę“, – teigia V. Budrienė.

Kilogramas kiek mažiau nei 10 eurų.

Įvairiausių rūšių pomidorus, agurkus ir salotas „Iki“ tiekiančios, didžiausios Baltijos šalyse šiltnamių komplekso įmonės UAB „Kietaviškių gausa“ direktorius Mindaugas Pupienis sako, kad pirmajam derliui įtakos turėjo kaip niekad tamsūs žiemos mėnesiai, nemažai iššūkių iškėlė ir išaugusios elektros bei šildymo kainos. Visgi, pasak augintojo, nepaisant iššūkių jis tikisi gero derliaus.

„Šiemet turėjome kaip niekada tamsią žiemą. Lyginant su praėjusiais metais, šiuo laikotarpiu natūralios šviesos surinkome kokius tris kartus mažiau. Natūralu, kad tuomet sunaudojama daugiau elektros bei šilumos energijos. Jau nekalbu apie apskritai išaugusias šių kaštų kainas. Visgi, matome, kad vietoje užaugintų daržovių paklausa auga, lietuviai vietinę produkciją itin vertina ir šviežių daržovių kasmet labai laukia“, – sako M. Pupienis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją