Šis protestas tai pasirengimas didesniems, kitą savaitę, 23 d, planuojamiems prie Seimo. Šiandien iš premjerės Ingridos Šimonytės reikalaujama duoti atsakymus, kaip bus sprendžiama pieno krizė.

Vakar Žemės ūkio ministerija paramai pieno ūkiams nusprendė skirti 8 milijonus eurų iš nacionalinio biudžeto, tačiau žemdirbių tai netenkina.

Planuojama išmoka – apie 37-38 eurai už karvę. Pripažintų žemės ūkio kooperatyvų nariams ši išmoka būtų 10 proc. didesnė, rašoma pranešime.

Jau netrukus, kovo 20 d., įvyks ir Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės taryba. Jos metu Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio ministrai asmeniškai susitiks su ES žemės ūkio komisaru Januszu Wojciechowskiu ir sieks įrodyt, kad problema tikrai rimta – ES parama abiejų šalių pieno sektoriams būtina. „Suprantame, kad 8 mln. Eur parama radikaliai situacijos pieno sektoriuje nepakeis, tad į šį susitikimą dedame dideles viltis“, – sako ministras K. Navickas.

Kitą savaitę planuojamas ne tik susitikimas su ES žemės ūkio komisaru, bet ir Pieno tarybos posėdis. Jame būtų diskutuojama dėl rizikos fondų kūrimo, taip pat Pieno įstatymo tobulinimo, didžiausią dėmesį skiriant pieno gamintojų kooperacijos skatinimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją