„Kovo mėnuo pats laikas pasirūpinti savo darželiu. Kaip sakoma, ką pasėsi, tą ir pjausi“, – sako žurnalistas.

Konsultantė Liucija sako, kad įsigijus lovelį pirmiausia reikia į jį priberti keramikinių granulių ir … jas stipriai palieti, kad įsigertų vanduo. To reikia, kad granulės galėtų drėkinti sėklas.

Kalbant apie žemę – galima rinktis universalią, kuri tinka bet kam. Šiuo atveju sodiname ridikėlius, kurie augs balkone.

„Ridikėlis vėsaus klimato augalas ir jei palangė buvo Pietų pusėje augo ne šaknelės, o lapai. Tačiau juos galima naudoti salotoms“, – patyrusius nesėkmę guodžia Liucija ir siūlo pasistengti sėklų neberti per daug ir per tankiai.

Geriau pirmą kartą pasėti rečiau, o po to pakartoti. Sėklos perteklių galima suberti atgal į pakelį ir sėją pakartoti po savaitės.

„Nemaišyčiau skirtingų kultūrą. Viename lovelyje auginčiau ridikėlius, kitame salotas, ne kartu“, – dėlioja Liucija ir sako, kad pasodinus būtina iš karto palaistyti. Sėklas reikia užberti žeme ir ranka atsargiai užberti iš maišo.

Kalbant apie svogūnėlių, iš kurių augs laiškai, sodinimą, galioja kiek kitos taisyklės nei sodinant sėklas, kurioms žemė beriama praktiškai iki viršaus, tai svogūnėliams iki pusės. Dirvos, vėlgi, skirtingai nuo sėklų, nereikia suspausti. Mums reikia daug laiškų, todėl sodinami tankiai, tačiau reikia atrinkti kuo vienodesnius svogūnėlius.

Būtina palaistyti.

„Pomidorai tai klasika ką augintojai auginami balkone. Pradžioje sėklos sudaiginamos daigykloje ir daigai persodinami“,– pasakoja Liucija.