– Kokie pelnai pieno sektoriuje?

– Pieno gamyba pernai buvo labai pelninga, nes buvo staigus supirkimo kainų šuolis, tačiau šiandien vaizdas kitoks. Brangiais degalais, rapsų išspaudom prisigaminom pašarų ir savikaina didelė, o supirkimo kainos krito. Viršpelnių nebus. Jei rentabilumas sieks 4-5 proc. tai nėra džiugu. Normalūs eiliniai metai 20 proc. Tada gali pasidengti amortizaciją, didinti bandą.

– Kažkada sakėte, kad turėjote 13 karvių fermų. Kiek liko dabar? Kiek tada buvo karvių ir dabar?

– Tada 13 fermų melžėme per dieną 70 tonų, dabar keturiose melžiame virš 100. Galėtume melžti virš 400 tonų, tačiau to siekti nėra ekonominės paskatos. Pažiūrėkime statistiką. Iš dešimties metų tik dvejus metus pieno verslas buvo pelningesnis už grūdų. Be to, norint statyti naujus kompleksus į juos reikia investuoti labai daug, nes įvesta daug perteklinių aplinkosauginių ir kitų reikalavimų, o grąža nėra aiški.

– Minėjote, kad padidinti pieno gamybą keturis kartus reikėtų metų. Kiek tai kainuotų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)