„Paukštienos gamyba turi mažiausią poveikį klimato kaitai, išskiriamas CO2 yra vienas mažiausių siekiant gauti tą patį kiekį maistinių medžiagų. O kalakutiena laikoma viena sveikiausių mėsų. Ji ypač retai sukelia alergiją, lengvai virškinama, joje mažai cholesterolio, bet gausu mikroelementų, baltymų ir kalakutiena, galima sakyti, atstoja raudoną mėsą“, – sako Sūduvos ūkio vadovė Reda Siaurusaitienė, rašoma pranešime spaudai.

Sūduvos ūkis 29 paukštininkystės fermų kompleksą ir pašarų gamyklą Marijampolės apskrityje įsigijo pernai. Bendra investicija, įskaitant ir fermų pritaikymą kalakutams auginti bei įrangos atnaujinimą, siekė 7,5 mln. eurų.

Kalakutai lesinami Joniškio grūdų gaminamais subalansuotais visaverčiais lesalais. Grūdinės kultūros, kurios naudojamos lesalų gamyboje, yra išaugintos vietos ūkininkų. Užauginta produkcija prekiaujama ne tik Lietuvoje, bet ir kitose ES šalyse.

Kalakutų ferma

Apie „Joniškio grūdus“

Joniškio grūdai“ turi šešių dešimtmečių patirtį pašarų gamybos srityje. Bendrovė yra viena iš konkurencingiausių Baltijos šalyse pašarų gamintojų, tiekiančių rinkai plataus asortimento kokybiškus pašarus, papildus, premiksus, jaukus, ėdalus naminiams gyvūnams ir kraiką katėms. „Joniškio grūdai“ priklauso „Litagros“ grupei. „Invalda INVL“ yra viena didžiausių Lietuvos žemės ūkio verslo grupės „Litagra“ akcininkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją