Apie tai, kokios gamyklos bus statomos Delfi temoje kalbamės su Pauliumi Astrausku, žemės ūkio viceministru, Aušriu Macijausku, Lietuvos grūdų augintojų asociacijos vadovu ir Andriumi Pranckevičiumi „Linas Agro Group“ valdybos pirmininko pavaduotoju.

„Lietuvoje pirminės žaliavos turime labai daug ir sveikintina pozicija, kad ūkininkai ieško kaip sukurti didesnę pridėtinę vertę. Žemės ūkio ministerijos pozicija didinti pridėtinę vertę. 2022 m grūdų perdirbimui skirta 27 mln. eurų parama. Kol kas projektų vertinimas nesibaigęs. Parama orientuota į baltyminių produktų gamybą. Kiek gamyklų bus dar sunku pasakyti“, – sako P. Astrauskas.

A. Macijauskas sako, kad šiemet lankėsi dviejose grūdų perdirbimo įmonėse užsienyje. Pirmoji kelionė į Švediją, žirnių perdirbimo fabriką. Nors tai gana maža gamykla, ją planuojama plėsti. Kita kelionė į Vengriją jau buvo konkretesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)