„Taivano auditoriai pozityviai tikisi, kad įmonėse pastebėti trūkumai gali būti pašalinti artimiausiu metu ir visos leidimų eksportuoti procedūros bus pabaigtos netolimoje ateityje“, – teigiama tarnybos pranešime.

Taivano ekspertai pažymėjo, kad būtina pateikti biosaugos planus dėl galvijų ir kiaulių skerdimo bei produkcijos tinkamo atskyrimo įmonėse, taip pat akcentavo, kad galvijai skerdimui turi būti iš Lietuvos arba kitų Taivano patvirtintų valstybių.

„Nei Latvija, nei Estija nėra patvirtintos šalys jautienos eksportui į Taivaną“, – nurodė tarnyba.

Taivano ekspertai vertino Maisto ir veterinarijos tarnybą, Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą, kaip atliekami tyrimai, kontrolė, bei kaip trys Lietuvos mėsos įmonės įgyvendina atitinkamus reikalavimus. Taip pat buvo tikrinta viena organines trąšas iš mėsinių galvijų mėšlo gaminanti ir savo produkciją ketinanti eksportuoti įmonė.

Tai jau antras auditas dėl lietuviškos produkcijos eksporto galimybių. Šiemet liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje Taivano ekspertai atliko Lietuvos kiaušinių produktų, pieno, žuvies produktų gamintojų auditą. Šiuo metu laukiama galutinių audito išvadų, kurios turėtų atverti naujas galimybes Lietuvos maisto gamintojams.

Savo produkciją į Taivaną eksportuoti siekia daugiau nei 20 Lietuvos maisto gamintojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją