„Nuo šiol galime džiaugtis dar viena itin svarbia eksporto kryptimi – lietuviškiems kviečiams atverta Meksikos rinka. Tai yra įvairių institucijų, tarp jų ir Lietuvos diplomatinės tarnybos nuopelnas”, – pranešime spaudai pažymėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Naujausi statistikos duomenys rodo, kad auga Lietuvos eksportas ne tik į strateginės partnerystės šalis – Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), Lenkiją, Vokietiją, bet ir į naujas rinkas – sparčiai didėja lietuviškos kilmės prekių eksportas į Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono šalis.

URM teigimu, procesas siekiant gauti leidimus žemės ūkio produktų eksportui yra sudėtingas ir trunkantis ne vienus metus.

Diplomatų ir institucijų pastangomis šiemet rugsėjį buvo gautas leidimas eksportuoti į Jungtines Valstijas (JAV) lietuviškus kiaušinių produktus. Lietuva yra tik antroji Europos Sąjungos šalis, gavusi tokį leidimą. Šią savaitę pirmoji lietuviška įmonė „Groward Group“ užregistruota JAV Maisto saugos ir priežiūros tarnybos tinklapyje ir po septynerių metų parengiamojo darbo įgijo teisę eksportuoti savo produkciją į JAV.

Lietuviški žemės ūkio ir maisto produktai keliauja į daugiau kaip 150 valstybių. Lietuva yra viena didžiausių kviečių eksportuotojų pasaulyje, galinti eksportuoti itin aukštos ir išskirtinės kokybės kviečius. Lietuvoje užauginti javai šių metų pirmąjį pusmetį buvo vežami į 33 šalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją