Kol kas nėra žinoma, kokiu mastu buvo naudojamas užterštas pašaras. Lenkijos prokuratūra sako per tyrimą sulaikiusi keturis asmenis, praneša LRT.

Manoma, kad paukščių pašaras su pramonei skirtais riebalais buvo maišomas siekiant sutaupyti ir atpiginti produkciją.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas Rosvaldas Gorbačiovas į Delfi klausimą, ar rizikinga produkcija nepateko į Lietuvą, atsakė:

„Apie įvykį Lenkijoje žinome, tačiau pačioje kaimyninėje šalyje dar vyksta tyrimas, todėl tikimės, kad daugiau detalių paaiškės vėliau.

Informacijos, kad tokie pašarai galėjo patekti į Lietuvą neturime. Visoje ES galioja veikia skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASF), kuomet bet kurioje ES valstybėje nustačius nesaugius produktus visos šalys informuojamos nedelsiant. Kol kas pranešimų apie galimai kenksmingus pašarus šioje sistemoje negavome, tačiau, jeigu bus gauta tokia informacija ir jeigu bus įtarimų, kad tokie pašarai galėjo patekti į Lietuvą, bus imtasi priemonių.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją