„Sultis išspaudžiame per penkiolika minučių. Tai obuolių tarkavimas, plovimas, spaudimas, kaitinimas“, – profesijos paslaptimis dalinasi Arnoldas Goštautas.

Antanas Petrauskas, sulčių spaudyklos savininkas, sako, kad šiemet sezonas vėluoja savaitę. Paprastai kada pradėti darbus pasako patys klientai – ima „bombarduoti“ klausimais kada pagaliau bus galima atvežti derlių.

Iš maišo obuolių, priklausomai nuo jų rūšies, galima gauti nuo 5 iki 15 litrų sulčių. Geriausiai bėga iš rudeninių ir žieminių vaisių. Prasčiau iš vasarinių.

Dėl brangios elektros šiemet brango ir paslauga. Klientui už pakuotę teks sumokėti 10-15 centų daugiau. Viena brangiausių, tačiau tuo pačiu populiariausia, pakuotė tai trijų litrų pastatomas maišas.

A. Petrauskas sako, kad ši pakuotė populiari dėl patogumo – ją galima įdėti į šaldytuvą. Bet kur pastatyti.

„Klientai nori ne tik obuolių, bet ir maišytų sulčių. Populiariausios su vyšniomis, kriaušėmis, kartais avietėmis“, – sako A. Goštautas.

Sulčių spaudėjai sako, kad kiekvienais metais obuolių išspaudžia panašiai, nors žmonės mėgsta pasigirti, kad metai labai prasti.

Sezonas baigiasi lapkričio 1 dieną.

Plačiau videoreportaže: