Tai jis paskelbė savo feisbuko paskyroje.

Vieno ekonomikos dalyvio išlaidos yra kitų pajamos. Grūdų ir rapsų augintojai skundžiasi per metus tris kartus išaugusia azotinių trąšų kaina, trąšininkai skundžiasi išaugusiomis gamtinių dujų kainomis, tačiau gali būti, kad abiejų pelnai visgi didėja, o už viską sumoka vartotojas.

Galbūt pamenate, kaip praėjusį rudenį trąšų gamintojai Europoje skundėsi, kad dėl į kosmosą išskridusių gamtinių dujų kainų mažinama amoniako gamyba ir tai darys neigiamą įtaką ir trąšų gamybai ir įmonių rezultatams. Bet pradėti skelbti I ketv. vieši finansiniai rezultatai rodo kiek kitokį vaizdą (pavyzdys iš „Yara“, didžiausios Europos azotinių trąšų gamintojos) – šoktelėjusios gamtinių dujų kainos atnešė ir rekordinius pelnus, nes pajamos dėl padidėjusių trąšų kainų augo kur kas labiau negu sąnaudos dėl didesnių gamtinių dujų kainų.

Beje, kanadiečiai „Nutrien“, kurie yra „Belarukali“ konkurentai vakar pateikė savo prognozę, kiek „Belaruskali“ parduos produkcijos šiemet. Anot jų, antrą pusmetį „Belaruskali“ smuks maždaug dviem trečdaliais Kita vertus, kalio trąšų kaina augo 3 kartus. Bet vis vien net ir su tokiu kainų šuoliu į pliusą lyg ir neturėtų išeiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją