Nuo 2015 metų šalis susidūrė su keliomis paukščių gripo epidemijomis, tačiau jos daugiausia siautėjo šalies pietvakariuose, kur auginamos antys pelningai kepenėlių paštetų gamybai.

Tačiau šią žiemą iš pietų migruojantys laukiniai paukščiai perdavė virusą naminiams paukščiams, išprovokavę antrą infekcijų bangą, kuri tik dabar artėja prie pabaigos.

Apie paukščių gripo atvejus pranešta beveik 1,4 tūkst. vietovių, įskaitant mažiausiai 850 vietovių Vandėjos departamente, kurį žemės ūkio ministerija laiko strategiškai svarbiu, nes daugelis ten įsikūrusių ūkių vištas ir kitus paukščius augina išimtinai veisimui.

Tačiau kovo pabaigoje protrūkis pasiekė piką ir dabar ligos plitimas lėtėja, nurodė ministerija.

Dėl tokių didelių kiekių skerdimo patiriama didelių išlaidų – jų patiria ir ūkininkai, nes sustoja gamyba ir užsidaro eksporto rinkos, ir valstybė, kuri kompensuoja ūkininkams jų patirtus nuostolius.

Pasak Kiaušinių komiteto (NCPO) viceprezidento Loico Coulombelio (Luiko Kulombelio), kiaušinių gamyba dėl protrūkio nuo lapkričio sumažėjo maždaug 6 procentais.

Pernai apie paukščių gripo atvejus Prancūzijoje buvo pranešta beveik 500 vietovių ir buvo paskersta 3,5 mln. naminių paukščių, daugiausia ančių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją