Grūdinių kultūrų sėja laukuose tapo neįmanoma dėl aktyvių karinių veiksmų, didžiulio kiekio minų ir paliktos karinės technikos, nurodoma JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro išplatintame pranešime.

„Daugiau nei 30 proc. žemės ūkio paskirties laukų tapo netinkami kviečių, miežių, saulėgrąžų ir kukurūzų sėjai. Nepertraukiami karo veiksmai gali sukelti didžiulę maisto tiekimo katastrofą, kadangi 36 iš 55 maisto pramonės krizę patiriančių šalių buvo priklausomos nuo Ukrainos ir eksporto iš Rusijos“, – teigiama pranešime.

Kaip buvo rašyta portale UNIAN, balandžio 16 d. JTO išreiškė nuogąstavimą, kad Ukrainos uostų Juodojoje jūroje uždarymas gali išprovokuoti visuotinę maisto pramonės katastrofą, privesiančią prie bado, masinės migracijos ir politinės destabilizacijos visame pasaulyje. Ukrainos saugyklos perpildytos grūdais. Įprastu metu šiomis atsargomis pavyksta išmaitinti 400 mln. žmonių įvairiose pasaulio šalyse. Deja, Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą tiekimo grandinę nutraukė – normalus uostų funkcionavimas tapo neįmanomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją