Anot premjerės, situacija nėra tokia paprasta ir ne visi ūkiui dėl taršos pareikšti skundai galimai buvo pagrįsti.

„Visų detalių kol kas nežinau, bet iš to, ką dabar žinau, galbūt galėčiau sakyti, kad nebūtinai visi priekaištai, kurie buvo ūkiui pareikšti, buvo pareikšti pagrįstai“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį komentavo premjerė.

„Nesakau, kad visi buvo pareikšti nepagrįstai, bet atrodo, kad ne visi priekaištai buvo ir pagrįsti“, – teigė ji.

Kalbėdama apie K. Navicko vizitą ūkyje, kuris, LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, nebuvo deklaruotas, I. Šimonytė pažymėjo, kad ūkininkų lankymas yra ministro darbo dalis.

„Ministro veiklą sprendžiant ūkininkų problemas vertinu kaip ministro darbą. Žinau, kad tokio pobūdžio ūkio dažnai yra įvairių nesutarimų su bendruomenėmis priežastis – tiek dėl kvapų, tiek dėl kažkokių kitų aplinkybių“, – sakė premjerė.

„Nesakau, kad viskas yra gerai, bet iš to, ką dabar žinau, tikrai žinau, kad galbūt ne viskas yra taip paprasta“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Premjerė pažadėjo situacija domėtis toliau.

Ketvirtadienį portalas „lrt.lt“ paskelbė LRT Tyrimų skyriaus tyrimą apie nedeklaruotą K. Navicko vizitą stambaus ūkininko Audriaus Banionio ūkyje. Pasak tyrimą atlikusių žurnalisčių, K. Navicko apsilankymas šiame Kauno rajone esančiame ūkyje nebuvo deklaruotas.

Po jo, aplinkiniams gyventojams pareiškus skundus dėl ūkio skleidžiamos taršos vykę aplinkosaugininkų patikrinimai, tarpininkaujant interesų grupėms, sustojo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)