Kaip rašo „Obozrevatel“ tokie mėsos gaminiai išore mažai kuo skiriasi nuo aukščiausios kokybės produkcijos, tačiau juose paprasčiausiai nėra mėsos, kuri turi būti pagal reglamentą, o tik jos pakaitalai, arba dedami pigesni ir nekokybiški priedai, kurių negali būti pagal receptūrą. Kai kuriose mažose parduotuvėse šie surogatai visiškai išstūmė iš lentynų kokybiškus gaminius.

Padirbinių gamybai naudojamos įvairios emulsijos, gyvūnų odos likučiai ar mėsos, soja. Dedama kur kas daugiau konservantų bei kitų priedų nei leidžiama.

Tai patys grubiausi pažeidimai. Tačiau gudrauja ir žinomi gamintojai. Pasak ekspertų, kuo gaminyje daugiau komponentų, tuo didesnė pagunda perdirbėjams juos pakeisti pigesniais. Pavyzdžiui, pigiai pirkti milžinišką kiekį šaldytos buivolienos iš Argentinos ir ja pakeisti kokybišką vietinę jautieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)