Ministrės pirmininkės patarėja ryšių su visuomene klausimais Rasa Jakilaitienė patvirtino, kad Ignas Jankauskas pakviestas į komandą ir taps premjerės patarėju, kai tik bus atliktos formalios procedūros ir patikros:

„Žemės ūkio sektoriaus dėl Europos Sąjungoje vykstančio žaliojo kurso pokyčių artimiausiu metu laukia papildomų iššūkių ir galimybių. Jiems reikia gerai pasiruošti, turėti kuo geresnį dialogą su šios srities socialiniais partneriais, ūkininkais. Todėl premjerė savo komandą nusprendė sustiprinti šiai sričiai papildomai pakviesdama į patarėjo pareigas aktyvų šios srities jaunosios kartos atstovą Igną Jankauską. Darbus jis galėtų pradėti artimiausiu metu, pabaigus atlikti reikalingas įstatymuose numatytas procedūras.“

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos direktorius Ignas Jankauskas yra žmogus, kuriam po klausimo apie pievas K. Navickas ir pasakė „ko čia šokat į akis“.

Neoficialiai kalbama, kad toks „įdomus“ variantas pasirinktas, nes baiminamasi, kad patraukus dabartinį vadovą, ministerijos vadovo kėdė gana ilgai galėtų likti tuščia, nes naujo valdančiųjų siūlomo kandidato netvirtintų Prezidentas Gitanas Nausėda, pareiškęs pasitikėjimą K. Navicku.

Ignas Jankauskas

„Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) nevyksta nieko naujo. Turėjome darbinį susitikimų dėl ateities žaliųjų priemonių, tačiau per beveik mėnesį po išplėstinio Žemės ūkio tarybos posėdžio ministras proveržio nesukūrė: komunikacija ir toliau labai skurdi, darbas važiuoja senais bėgiais. Praėjusį savaitgalį atlikome ekspertinį vertinimą, ar žemdirbiai žino apie laukiančius ūkininkavimo pokyčius. Išvada nėra netikėta: didžioji dalis žemdirbių net nenutuokia, kas čia bus.

Labiau informuoti aktyvių asociacijų nariai. Situacija mažų mažiausiai skandalinga. Juk pokyčiams reikia pasiruošti, žemės ūkio gamyboje inertiškumas labai didelis. Gali nutikti taip, kad ateis ta diena, kai mažiau besidomintis ūkininkas tiesiog negaus jokių išmokų. Ministras tikrai niekuo nebepadės. Dėl to reikalingas komandos atnaujinimas, kuris įpūstų energijos pačiai ministerijai“, – aiškina I. Jankauskas ir sako, kad nepasitikėjimas ministru didžiulis ir neslepia, kad pokalbiuose su premjerės komanda šiuo metu vyksta programos ir numatomų darbų derinimas, renkamos šiam postui reikalingos pažymos iš spec. tarnybų.

Jis neslepia, kad situacija gan įtempta. Kai tapo aišku, kad dauguma žemdirbių, ypač tų, kurie nedalyvauja jokios žemdirbių savivaldos asociacijoje, iš tiesų sužinos, kas jų laukia, visi scenarijai taps įmanomi. Net būtų galima pagalvoti, kad ta komunikacijos stoka galėjo būti sąmoningas veiksmas.

I. Jankauskas pats ūkininkauja, kaip jis pats sako – yra vienas iš ūkio akcininkų. Tai 200 ha augalininkystės grūdų ūkis, auginantis tradicines kultūras ir apie 10 proc. skiriantis netradiciniams bei sėkloms skirtiems augalams. Tapęs premjerės patarėju šios veiklos atsisakys.

Pats ministras apie permainas kalba santūriai.

Kęstutis Navickas

„Gerbiu Premjerės sprendimą į komandą pakviesti grūdų augintojų atstovą ir tikiuosi, kad dėl to dialogas su šiuo sektoriumi taps konstruktyvesnis. Tačiau žemės ūkis nėra vien tik grūdininkystė, todėl matau prasmę savo politinę komandą sustiprinti ūkininkais praktikais, atstovaujančiais kitus žemės ūkio sektorius“, – sako Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Neoficialiomis žiniomis, ministras turi omenyje vieną ar du viceministrus, kurie turėtų papildyti jo komandą. Pirmieji deleguoti kandidatai netiko dėl vienų ar kitų priežasčių, todėl dabar ieškoma kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)