„Įrašu apie renginį pradėjo dalintis politinių partijų skyriai. Taip pat sužinojome, kad pasigirdo diskusijos, kad „jei žemdirbiai būtų palaikę kažkurį iš maršų, dabar galėtų tikėti pagalbos protestuojant“. Pastebime, kad prieš Vyriausybę nusistatę politiniai dariniai nori pasinaudoti proga dar kartą išreikšti poziciją prieš Vyriausybę. Tai nė kiek nesutampa su žemdirbių pozicija. Mes turime konkretų klausimą: nepasitikėjimas žemės ūkio ministru ir jo darbu“, – sako Lietuvos grūdų augintojų asociacijos direktorius Ignas Jankauskas.

Asociacijos vadovas tikina, kad viskas kas nėra Lietuvos žemės ūkio taryba ir jos nariai nėra šio renginio dalis.

„Su visuomene turime bendrų temų: tai nepamatuotai didinama žalioji ambicija. Manau, kad žemdirbiai susiduria su tomis pačiomis problemomis , kaip ir likę gyventojai: Lietuva yra viena žaliausių valstybių ES, tačiau politikai „didvyriškai“ didina žaliąją ambiciją, nes už ją mokėti reikės ne jiems. Degalų aplipinimas mokesčiais jau ne tik žemdirbių bėda – tą pajus kiekvienas. O brangstant degalams papildomi mokesčiai nėra malonu. Ir vardan ko?“, – teigia jis.

Tą jis patvirtino ir savo įraše feisbuke.

„Matau, kad žemdirbių renginiu jau bando pasinaudoti asmenys, kurie su LŽŪT veikla neturi nieko bendra, o jos narių problemos nei kiek nerūpi. Tai nėra politinis renginys! Noriu perspėti, kad į salę nebus įleistas nei vienas asmuo, kuris nėra dalyvių sąraše. Kviestiniams svečiams ir LŽŪT nariams esame įsipareigoję užtikrinti renginio sklandumą ir darbotvarkės laikymąsi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)