Siekdama paskatinti kurtis ir veikti mažus ūkius bei smulkius maisto gamintojus, VMVT papildė ir atnaujino reikalavimus, skirtus mažais kiekiais vietinei rinkai gaunamų maistinių naminių paukščių kiaušinių tiekėjams.

Atnaujinti reikalavimai papildyti naujomis naminių paukščių rūšimis, tokiomis kaip putpelių, beketerių paukščių, ančių, fazanų, kalakutų, kurapkų, perlinių vištų, žąsų, kurių sudėtus kiaušinius nuo šiol smulkieji ūkininkai galės tiekti galutiniams vartotojams tiesiai iš savo ūkio, pristatyti į namus, pardavinėti turgavietėse, vietinėms prekybos vietoms ar viešojo maitinimo įstaigoms, kurios nuo ūkio nutolusios ne didesniu kaip 100 km atstumu. Šiuo metu jau yra patvirtinta 17 mažais kiekiais surinktų kiaušinių tiekėjų, tikimasi, kad reikalavimų atnaujinimas šį skaičių gerokai padidins, rašoma pranešime.

Tam, kad šių atnaujintų reikalavimų įgyvendinimas būtų kuo aiškesnis ir paprastesnis, VMVT specialistai parengė ir išleido išsamias Gaires, skirtas ketinantiems užsiimti maistinių naminių paukščių kiaušinių tiekimu vietinėje rinkoje. Gairėse, kartu su vizualiai pateiktais pavyzdžiais, paaiškinta, nuo ko reikia pradėti, norint vykdyti veiklą, kokie yra taikomi reikalavimai patalpoms bei įrangai, kaip rūšiuojami kiaušiniai, ženklinamos pakuotės ir visa kita svarbiausia informacija, kurią turi žinoti kiekvienas, ketinantis užsiimti naminių kiaušinių tiekimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)