Likus mažiau nei savaitei iki įvykio, suvienysiančio šalies žemdirbius, verslą, smulkiuosius prekybininkus ir akademinę bendruomenę, Žemės ūkio mokslo ir technologijų parke iškilmingai įteikti tradiciniai parodos „Ką pasėsi...“ apdovanojimai – padėkos, diplomai ir medaliai, rašoma pranešime.

„Siekiant pagerbti asmenis ir verslo institucijas, remiančias universitetą, paskutiniais mano kadencijos metais – 2004 – aisiais buvo įsteigtas mecenato garbės vardas. Už nuopelnus plėtojant Lietuvos žemės ūkio universiteto ryšius su gamyba Lietuvoje ir užsienyje, nuolatinę paramą stiprinant mokymo bazę, paramą studijoms ir mokslo tyrimams bei aktyvų dalyvavimą universiteto bendruomenės gyvenime tuomet apdovanotos trys kompanijos – AB „Lytagra“, UAB „Rovaltra“ ir UAB „Dotnuvos projektai“ (dabar UAB „Dotnuva Baltic“). Vėliau mecenatų gretos augo. Dabar VDU ŽŪA yra šešiolika mecenatų“, – sako prof. emeritas, ilgametis Žemės ūkio akademijos rektorius Albinas Kusta.

Vienas iš parodos „krikštatėvių“ VDU Žemės ūkio akademijos Verslo ir socialinės partnerystės centro direktorius Virginijus Venskutonis visų parodos organizatorių vardu džiaugiasi ir dėkoja eilei įmonių, kurios kartu yra visas 25-ias parodas. Joms įteikti padėkos ženklai: UAB „Agrokoncerno technika“, UAB „Biržų žemtiekimas“, UAB „Dojus agro“, UAB „Dotnuva Baltic“, Mocevičiaus firma „Ginalas“, UAB „Ivabaltė“, AB „Kretingos grūdai“, UAB „Laumetris“, AB „Lytagra“, UAB „Litgenas“, UAB „Pieno tyrimai“, UAB „Rovaltra“. Padėkota ir žemdirbiškos žiniasklaidos atstovams žurnalui „Mano ūkis“ ir laikraščiui „Ūkininko patarėjas“, laidos „Gimtoji žemė“ ir „Kaimo akademija“ prodiuseriams. Nepamiršta ir ilgametė partnerė Kauno rajono savivaldybė. Asmeniškai padėkota ir parodos universitete idėją iškėlusiam bei visuomet palaikiusiam ilgamečiam Žemės ūkio akademijos rektoriui prof. A. Kustai.
Organizatoriai be galo džiaugiasi, kad dalyvavimas parodose paskatino verslo atstovus tapti ir universiteto mecenatais, užaugino tamprią bei ilgalaikę partnerystę.

„Didžiuojamės, kad parodos vizualuose mirga daugybės partnerių ir rėmėjų logotipai, o dėl pagrindinio rėmėjo titulo net konkuruojama“, – pastebi V. Venskutonis.

Už pasikartojantį pagrindinio rėmėjo statusą padėkomis iš VDU Žemės ūkio akademijos kanclerės prof. Astridos Miceikienės rankų apdovanotos UAB „Dojus agro“, UAB „Dotnuva Baltic“, AB „Lytagra“, UAB „Bioenergy LT“, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba, AB „East West Agro“ ir UAB „Specagra“.
O jubiliejinės pardos „Ką pasėsi... 2021“ geriausiais šįmet pripažinti:

1. Tiksliosios akėčios TREFFLER TS (AB „AUGA group“).
2. Patraktorius „Deutz-Fahr 8280 TTV“ (UAB „Biržų žemtiekimas“).
3. Kombainas „John Deere X9“ (UAB „DOJUS agro“).
4. Case IH traktorius „OPTUM 270 AFS connect“ (UAB „Dotnuva Baltic“).
5. Traktorius „Massey Ferguson 8S.265“ (AB „East West Agro“).
6. Ratinis traktorius „Fendt 724 Vario“ su FendtONE valdymo koncepcija (UAB „Ivabaltė“).
7. Integruotos augalų apsaugos informavimo, konsultavimo ir mokymų informacinė sistema (IKMIS 2.0) (VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba).
8. Ratinis traktorius „New Holland T6.180 Methane Power“ (AB „Lytagra“).
9. Ratinis traktorius „VALTRA T255 Versu“ (UAB „Rovaltra“).
10. Augalų biostimuliantų grupė DNA PERFORMANCE (Timac AGRO LT, UAB).

Paroda „Ką pasėsi... 2021“ vyks rugsėjo 23-25 d. Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją