Siekdama, kad kvitų knygelių pardavimo tvarkos pasikeitimas nesukeltų rūpesčių paslaugų gavėjams, ministerija ragina juos apsirūpinti didesnėmis šių knygelių atsargomis.

Sezoninėms ir aukštos kvalifikacijos nereikalaujančioms paslaugoms teikti žmonės gali būti įdarbinti supaprastinta tvarka – išrašant žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų kvitus. Fiziniai asmenys gali teikti trumpalaikes ar vienkartinės žemės ūkio ir miškininkystės paslaugas, kurioms nereikalingi specialūs įgūdžiai, kvalifikacija ir leidimai, rašoma pranešime.

Paslaugų kvitai susegti į knygeles. Beveik aštuonerius metus kvitų blankus gamino ir pardavinėjo SODRA. Žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų gavėjai, iš anksto sumokėję už paslaugų kvitų knygeles, galėjo jas atsiimti teritoriniuose SODROS skyriuose.

Seimui pakeitus Žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų teikimo pagal paslaugų kvitą įstatymą, knygeles dabar ruošiasi gaminti ir pardavinėti Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras. Nuo šių metų rugsėjo 1 d. žemės ūkio ir miškininkystės paslaugų gavėjai, iš anksto sumokėję Centrui už paslaugų kvitų knygeles, galės jas gauti registruotu laišku paštu arba atsiimti jas asmeniškai Centro būstinėje Vilniuje (V. Kudirkos g. 18).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)