Vertinant tai, kad namų virtuvėje nėra galimybių įgyvendinti visų reikalavimų, kuriuos privalo vykdyti stambios įmonės, gamyba namuose turi tam tikrų asortimento ir kiekių ribojimų, rašoma pranešime.

• Pavyzdžiui, jei duonos ar pyrago kepinys svers daugiau kaip 250 g, jų per dieną namuose bus galima pagaminti ne daugiau 5 vnt. (pavyzdžiui, tortus, pyragus, šakočius).

• Smulkiųjų duonos ar pyrago kepinių, miltinės ir kreminės konditerijos gaminių, kurių svoris bus ne didesnis kaip 250 g (pavyzdžiui: ragelių, bandelių, meduolių, keksų, keksiukų, spurgų, pyragaičių ir kt.), per dieną bus galima pagaminti ne daugiau kaip 100 vnt., o sveriamų smulkiųjų duonos ar pyrago gaminių – sausainių, džiūvėsių, kūčiukų ar kt. – ne daugiau kaip 7 kg.

• Atitinkami kiekio reikalavimai numatyti ir namų salygomis vartotojams ruošiamiems patiekalams bei valgiams: patiekalų per dieną galima pagaminti iki 20 porcijų, pusgaminių – koldūnų, blynelių ir kt. – iki 10 kg, o nedidelių užkandžių, tokių kaip vieno kąsnio sumuštiniai, – ne daugiau kaip 100 vnt.

Esminiai keliami reikalavimai – registracija VMVT, higienos laikymasis, maisto produktų sandėliavimo, ženklinimo reikalavimų laikymasis, tinkamai tvarkomos susidarančios atliekos. Prieš užregistruojant šią veiklą, inspektoriai įvertina, ar gamintojas pasiruošęs saugiai ruošti maistą, ar galioja jo Asmens medicininė knygelė, patvirtinanti leidimą dirbti su maistu, ar išklausyti higienos žinių kursai, ar gamintojas turi savikontrolės dokumentus, apsisaugant nuo galimybės nesaugiam produktui patekti į rinką.

Norintys mažais kiekiais gaminti augalinės kilmės produktus, pavyzdžiui, uogienes, arbatas, riešutų mišinius ir pan., taip pat turi registruotis VMVT. Tokių produktų negalima gaminti namų virtuvėse ir šiai veiklai yra taikomi kiti reikalavimai, taip pat kiekio apribojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)