2020 metais Ariogalos grūdų elevatorius pirmųjų kviečių sulaukė liepos 20 dieną, o 2019 metai buvo ypatingi – pirmoji automašina su žieminių kviečių derliumi į elevatoriaus kiemą įsuko net liepos 15 dieną. Ekstremalūs orai kiekvienais metais vis mažiau nuspėjami. Įmonės specialistai mano, kad dėl stiprių liūčių suguldytų javų, grūdai gali būti labiau piktžolėti, o neįprasta kaitra lems daug smulkių, nesubrendusių grūdų. Tačiau pirmosios 2021 metų grūdų derliaus automašinos nuteikia optimistiškai.

Javų pasėliai mažiau pakenkti grybinių ligų, o tai ypač svarbu užtikrinant maisto ir pašarų saugą.

UAB „Ariogalos grūdai“ elevatoriaus vadovas Lukas Čepulis džiaugiasi galėdamas įteikti ūkininkui pirmūnui diplomą ir simbolinę dovaną. Ariogalos grūdų elevatorius visiškai pasiruošęs priimti iš Raseinių krašto ir aplinkinių rajonų ūkininkų užaugintą kviečių ir kvietrugių derlių.

„Mūsų svarbiausias uždavinys – laiku atsiskaityti už pristatytą grūdų derlių, – sako UAB „Ariogalos grūdai“ direktorius Justinas Ostreika. – Taip pat siekiame, kad priėmimas būtų sklandus ir greitas. Šiemet atnaujinta grūdų laboratorija bei įsigyta naujos įrangos grūdų elevatoriuje.

Grūdai tiriami ne tik atestuotoje UAB „Ariogalos grūdai“ laboratorijoje, bet mėginiai siunčiami ir į kitas akredituotas Lietuvos ir užsienio laboratorijas, kur itin tiksliais metodais nustatoma jų mitybinė vertė ir kokybė. Tai itin svarbu, nes iš Raseinių ir aplinkinių rajonų ūkininkų užaugintų grūdų Ariogaloje gaminami kombinuotieji pašarai. Inovatyvia įranga pašarų gamykloje gaminami granuliuoti lesalai broileriams, vištoms dedeklėms, putpelėms, kalakutams, mėsinėms antims ir žąsims. Šiuos pašarus galima įsigyti firminėje UAB „Ariogalos grūdai“ parduotuvėje. Taikoma ir pristatymo į vietą paslauga.

“Nors daugelio grūdų supirkėjų atsiskaitymai už grūdus kartais stringa, džiaugiamės, kad UAB „Ariogalos grūdai“ atsiskaito su visais ūkininkais kaip laikrodis, – teigia UAB „Ariogalos grūdai“ direktorius J. Ostreika. – Tam tenka panaudoti ir kreditą, už kurį esame dėkingi SEB bankui. Laiku atliekamas apmokėjimas už pristatytą grūdų derlių – įmonės prioritetas„.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)