Užšaldžius mėsos pusgaminius, nukenčia jų kokybė, maistingumas, juslinės savybės (skonis, konsistencija ir kt.). Tai labiau kraštutinė priemonė, kuri gali apsaugoti nuo maisto gedimo, rašoma pranešime spaudai.

Tokiuose produktuose ypač vasarą, esant aukštai aplinkos temperatūrai, sparčiai gali daugintis patogeniniai mikroorganizmai. Vartotojams patariama įsivertinti perkamų mėsos pusgaminių ar marinuojamos mėsos kiekį pagal suvartojimo galimybes.

Užšaldyti šiuos produktus reikėtų laikantis rekomendacijų: tą padaryti kaip galima greičiau nuo jų įsigijimo arba pagaminimo; prieš užšaldant sudėti į tam skirtus maišelius, dėžutes ar kitą tinkamą tarą; užšaldyti kuo mažesniais kiekiais, kad produktų vidaus temperatūra kaip galima greičiau pasiektų -18 °C.

Užšaldytus mėsos pusgaminius rekomenduojama suvartoti per 30 dienų nuo jų užšaldymo tam, kad būtų išsaugotos optimalios šviežios mėsos savybės. Atšildyti mėsos pusgaminiai turėtų būti tuoj pat termiškai apdorojami ir nedelsiant suvartojami.

Mėsos pusgaminiai, kurių tinkamumo vartoti terminas eina į pabaigą, jau neturėtų būti užšaldomi, nes užšaldytos mėsos atitirpinimo metu suaktyvėja bakterijų dauginamasis, o tai gali turėti įtakos maisto saugai ir kokybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)