„Privatizavimo („Jonavos grūdų“ – BNS) klausimo mes nesvarstome, (...) bet rytoj valstybės ekstremalių situacijų valdymo komisijoje bus kaip tik svarstoma dėl maisto rezervo valdymo. Ką mes darome – turime pasiūlymą, kaip jį keisti, kad „Jonavos grūdams“ čia nereikėtų dalyvauti ta apimtimi“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė K. Navickas.

Jis plačiau nedetalizavo pasiūlymo, nes tai yra riboto naudojimo klausimas. Anot jo, tam reikės ir Seimo patvirtinimo.

Pasak ministro, vasaros pabaigoje turėtų paaiškėti ir kitų įmonių audito rezultatai.

„Dabar baigėme „Jonavos grūduose“, pradėjome šią savaitę „Lietuvos žirgininkystėje“, o vidaus auditas dar kitose pavaldžiose įmonėse – jau čia pasižiūrėsime tuos bendrus rezultatus ir tada matysime, kokius vienus ar kitus sprendimus (priimti – BNS)", – sakė ministras.

Antradienį pranešta, kad dėl maždaug 0,7 mln. eurų lėšų išvaistymo atleidžiamas valstybės grūdų rezervą saugančios įmonės „Jonavos grūdai“ vadovas Paulius Kaselis.

Pasak K. Navicko, teisinis įmonės auditas atskleidė, kad viena bendrovės akcininkių įmonė „Agrokoncerno grūdai“ „Jonavos grūdų“ paslaugomis naudojosi išskirtinėmis sąlygomis – nuolaidų jai vertė siekia tiek pat, kiek valstybė „Jonavos grūdams“ sumokėjo už grūdų rezervo saugojimą.

Ministerija žada kreiptis į teisėsaugą dėl turto švaistymo ir piktnaudžiavimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)