Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Marijampolėje įsikūrusios įmonės vadovai, galimai siekdami sumažinti pardavimo pajamas bei sumokėti mažiau mokesčių valstybei, nei turėtų, savo produkciją galimai pardavinėjo be jokių apskaitos dokumentų. Įtariama, kad šešėlinė prekyba vyko ilgiau nei dvejus metus, o produkcija buvo pardavinėjama Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionuose. Pareigūnai skaičiuoja, kad už parduotus neapskaitytus mėsos gaminius galėjo būti nesumokėta per 37 tūkst. eurų mokesčių.

Siekiant surinkti tyrimui reikšmingų duomenų, Marijampolėje ir Kaune FNTT pareigūnai atliko 19 kratų už įmonės veiklą atsakingų asmenų, galimų bendrininkų gyvenamosiose vietose, automobiliuose ir įmonėse. Kratų metu rasti ir paimti įvairūs dokumentai, užrašai, kompiuteriai, kompiuterinės laikmenos (USB), taip pat rasta beveik 13 tūkst. eurų grynųjų pinigų, galimai gautų iš nusikalstamos veiklos.

Atliekant kratas buvo bendradarbiaujama su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno ir Marijampolės departamentų darbuotojais bei Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais, kurie tikrino, ar laikomasi nustatytų reikalavimų, ir fiksavo pažeidimus.

Įtarimai pareikšti 6 įmonės veikloje dalyvaujantiems asmenims, tarp jų ir įmonės akcininkui, kuris, įtariama, yra vienas iš nusikalstamos schemos organizatorių bei gerai žinomas teisėsaugai – buvo teisiamas už įvairias nusikalstamas veikas (kontrabandą, neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu) tiek Lietuvoje, tiek užsienio valstybėse. Po kratų trys asmenys buvo sulaikyti, jie naktį praleido areštinėje.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)