„Jei pažiūrėsite į akcijas, tai geresnis sprandinės ar nugarinės gabalas kainuos virš 3 eurų. Kumpio kilogramą dar galima nusipirkti iki trijų eurų, tačiau metų pradžioje jis kainavo 1,99 euro. Tokios kainos baigėsi ir jų šią vasarą nebepamatysime“, – analizuoja Petras Čepkauskas, kainų lyginimo portalo „Pricer.lt“ Maisto krypties vadovas.

Eksperto duomenimis, kiaulienos kaina jau viršijo penkerių metų vidurkį. Žurnalistų pakalbinti pirkėjai sakė, jog mato, kaip maisto produktai brangsta ir ieško, kur būtų galima jų įsigyti pigiau.

Prekybos centrai savo ruožtu sako, kad kainos ne didėja, bet mažėja.

„Vertinant trijų mėnesių laikotarpį ir jį lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, kiauliena pigesnė 13 proc. Tačiau kas bus ateityje neaišku“, – sako Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Valdas Lopeta, „Lidl“ komunikacijos vadovas tikina, kad kainos panašios kaip ir pernai metais, tačiau asortimentas kur kas gausesnis.

Kainų analitikai sako, kad taip nutiko nes pernai gegužę buvo kainų kritimas.

Egidijus Mackevičius, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius, gerų žinių pirkėjams neturi ir aiškina, kad pernai kiauliena buvo nenatūraliai atpigusi ir augintojams nebepadengė auginimo sąnaudų. Taip ilgai tęstis negali.

Paukštiena taip pat nebebus tokia pigi kaip pernai.

„Kainos artėja prie pernkyščių pandeminių kainų, tačiau jos dar toli gražu nepasiekė paskutinių „normalių“ metų kainų. Be to, labai pabrango pašarai“, – situaciją apžvelgia Vytautas Tėvelis, Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas.

Tačiau yra ir pingančių produktų. Kainų stebėsenos portalo duomenimis, krito virtos dešros, pigiausio sviesto, obuolių, bulvių kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)