Plėtojant skaitmenizavimą ir mažint privalomų patikros metu teikti dokumentų skaičių, atsiranda prievolė trąšų ir pievų tvarkymo žurnalus pildyti tik elektroniniu būdu. Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje „Trąšų ir kalkinimo medžiagų naudojimo“ žurnalą reikia užpildyti per 5 darbo dienas, o ,,Pievų ir ganyklų tvarkymo“ - per 3 darbo dienas. Žurnalus gali pildyti pats pareiškėjas arba kreiptis pagalbos į seniūnijos darbuotojus, rašoma pranešime.

Pievas natūrinėse teritorijose reikia sutvarkyti iki spalio 30 d., tačiau gyvulius jose galima ganyti be apribojimų – ganiavos laikotarpis neapibrėžtas. Pareiškėjams, turintiems ne mažiau nei 0,3 sąlyginio gyvulio (SG) hektarui, panaikinama prievolė nuganytas pievas papildomai šienauti. Po ganymo likęs nedidelis žolės kiekis nebus laikomas pažeidimu ir reikalavimų neatitikimu.

Atsižvelgiant į žemdirbių prašymus, dabar pareiškėjai, turintys ne mažiau kaip 0,5 SG hektarui, galės žolės likučius ganytuose plotuose, esant poreikiui, susmulkinti ir paskleisti. Visais kitais atvejais žolės smulkinimas ir skleidimas yra draudžiamas.

Ūkininkai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad siekiant mažinti dirvožemio eroziją, nuo 2022 m. parama už juodąjį pūdymą nebebus teikiama. 2021 m. yra paskutinieji metai, kada ši parama teikiama „Natura 2000“ vietovėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)