Įmonė priklauso mėsos perdirbimo įmonei „Delikatesas“, tačiau įkurdinta prie pat jau veikiančio Alsių paukštyno ir Skaistgirio žemės ūkio bendrovėje jau dirbančios biojėgainės. Visų šių objektų pagrindinis akcininkas Vilius Kaikaris.

„Birželio 10 dieną bus baigti testavimo darbai, atvažiuos įrangos tiekėjų atstovai ir pradėsime darbą. Užimsime ketvirtadalį Pabaltijo rinkos. Manome, kad turime meilę darbui ir pačią moderniausią įrangą. Sugebėsime konkuruoti“, – planais dalinasi Ričardas Milkintis, „Delikateso“ pirmininkas ir sako, kad pasirinko palyginti atokią vietą, nes aplinkui įsikūrę tiems patiems šeimininkams kaip ir perdirbimo įmonė priklausančios žemės ūkio bendrovės, kuriose bus statomi paukštynai.

Iš jėgainės bus galima pirkti iki megavato elektros energijos, o bendrai reikės apie pusantro megavato. Jau renkami ir būsimi darbuotojai. Technologai ir kiti svarbiausi specialistai jau dirba.

„Dalį produkcijos perdirbsime „Delikatese“ iki galutinio produkto. Kitą dalį parduosime didmenininkams Europoje ir Afrikoje“, – dėsto R. Milkintis ir sako, kad pasaulyje gyventojų daugėja ir dauguma jų valgo paukštieną, kaip pigiausią mėsą, todėl tokią plėtrą vertina kaip pamatuotą.

Šiuo metu žaliavos, pagal pasirašytas sutartis (po konflikto su „KG Group“ su „Delikatesu“ tiekimo sutartį pasirašė Jono Jagmino kooperatyvas „Agroaves group“, antras pagal dydį paukščių augintojas šalyje) nauja įmonė turės tiek žaliavos, kad jos užteks pilnai apkrauti vieną pamainą.

Ričardas Milkintis, „Delikateso“ pirmininkas

Pasak. R. Milkinčio jau dabar jie patys stato kompleksus ir ateityje užsiaugins paukščių, reikalingus bent vienai pamainai. Tuo pačiu tiesiogiai konkuruos su „KG Group“ ir „Kekava“.

Vadovas skaičiuoja, kad mėnesiui jiems reikia apie 50 vadinamųjų „tvartų“, kuriuose auginama iki 50 tūkst. paukščiukų. Vienoje fermoje gali būti nuo kelių iki keliolikos tokių tvartų ir vieno statyba kainuoja apie 500 tūkst. eurų.

„Delikatesas“ tai žemės ūkio bendrovė, kuri per mėnesį pagamina virš 200 t produkcijos iš kiaulienos, paukštienos ir jautienos. Ji parduodama tiek vietos rinkoje, tiek užsienyje“, – aiškina R. Milkintis ir įvardina, kad dirba ne tik su prekybos tinklais, jų stiprioji pusė nišinė rinka – kaimo parduotuvės, maži prekybininkai.

„Delikateso“ mėnesinė apyvarta dabar apie milijonas eurų, kai prisijungs skerdykla, pajamos augs keturis kartus, nes vien iš skerdyklos bus gaunama 100 t produkcijos per parą.

„Delikatese“ dabar dirba 190 žmonių, skerdykloje vienoje pamainoje dirbs dar 100. Jei pavyks išplėsti veiklą iki antros pamainos, žmonių bus 200.

Jie taip pat turi savo logistikos bendrovę – 40 transporto priemonių, kuri aptarnauja be mėsos perdirbimo bendrovės ir tam pačiam savininkui priklausančią „Žagarės pieninę“. Ši įmonė išvežios ir būsimos skerdyklos gaminius 1700 klientų.

Planuojama, kad Baltijos šalyse liks 30 proc. paukštienos, kita dalis bus eksportuojama.

„Klientai mūsų gaminamos produkcijos jau laukia, nes dirba eksporto vadybininkai tiek ES, tiek Skandinavijos šalyse“, – aiškina R. Milkintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)