Nuo šiol dokumentus kaip priedus bus galima teikti per Žemės ūkio ministerijos informacinę sistemą (toliau – ŽŪMIS), o atsakymo į paklausimus terminus, dėl ekstremalios situacijos, pratęsti ilgesniam laikui, rašoma pranešime.

Nuo šiol atsirado daugiau galimybių teikti paramos paraiškas ir mokėjimo prašymus. Spausdintas versijas galima teikti kaip ir anksčiau (asmeniškai, per įgaliotą asmenį, registruotu paštu) arba per kurjerį, o elektronines versijas galima teikti per ŽŪMIS arba elektroniniu paštu.

Taip pat svarbus pakeitimas, kad nuo šiol visi pareiškėjo / paramos gavėjo Agentūrai teikiami dokumentai gali būti teikiami ŽŪMIS portalo interneto prieigoje net tada, kai įgyvendinimo taisyklėse nustatyta kitaip. Tai reiškia, kad dokumentų teikimo atveju Administravimo taisyklės įgauna aukštesnę galią nei įgyvendinimo taisyklės.

Atsirado galimybė pratęsti atsakymo į paklausimą terminą esant tiesiogiai nuo pareiškėjo nepriklausančioms aplinkybėms, įskaitant karantiną ar ekstremalią situaciją dėl COVID-19 ligos (bet ne ilgiau kaip 2 mėnesiams).

Straipsnyje pateikta dalis įsakymo pakeitimo, susipažinti su visais žemės ūkio ministro 2015 m. vasario 9 d. įsakymo Nr. 3D-75 „Dėl Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014–2020 metų veiksmų programos administravimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimais galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)