Salmoneliozės kontrolės vištų dedeklių ūkiuose programa, apimanti ne tik valstybinę zoonotinių salmonelių stebėseną, bet ir vakcinaciją nuo salmoneliozės (Salmonella enteritidis ir Salmonella typhimurium), bus vykdoma iki 2022 m. gruodžio 31 d. ir yra bendrai finansuojama Europos Sąjungos, rašoma pranešime.

Programa nevykdoma paukštininkystės ūkiuose, kuriuose vištos dedeklės auginamos savo reikmėms ir (ar) kurie mažais kiekiais tiekia kiaušinius tiesiogiai vartotojams.

Paukštininkystės ūkiai, auginantys dedeklines vištaites, iki 2021 m. gegužės 19 d. gali kreiptis į VMVT (el. paštu info@vmvt.lt) ir pateikti prašymą. Jeigu vienas ūkio subjektas turi kelis paukštininkystės ūkius, VMVT jis gali pateikti vieną prašymą dėl nemokamos vakcinos nuo salmoneliozės gavimo, jame nurodydamas kiekvienam paukštininkystės ūkiui reikalingą nemokamos vakcinos dedeklinėms vištaitėms nuo salmoneliozės kiekį. Prašymo formos pavyzdį galima rasti čia.

Salmoneliozė – žmonių ir gyvūnų infekcinė liga, kuria žmonėms užsikrėsti didžiausia tikimybė karštuoju vasaros metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)