Prieš pradėdami sezoninę prekybą, visi maisto tvarkymo subjektai turi užsiregistruoti VMVT. Dėl registracijos reikia kreiptis į teritorinį VMVT departamentą (kurio teritorijoje bus vykdoma veikla) arba pateikti dokumentus nuotoliniu būdu per IMVIS sistemą https://imvis.vmvt.lt, rašoma pranešime.

Registruojantis reikės:

• užpildyti prašymą dėl maisto tvarkymo subjekto registracijos,
• pateikti maisto tvarkymo patalpų planą su įrenginių išdėstymu (jei bus vykdoma plovimo, pakavimo veikla),
• turėti maisto tvarkymo proceso aprašymą,
• pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę naudotis maisto tvarkymo vieta (įskaitant ir transporto priemones).

Registracija yra nemokama, vykdoma be išankstinio patikrinimo ir suteikiama neterminuotam laikui.

Beje, sezoninei prekybai daržovėmis turgavietėse ir viešose prekybos vietose privalomas ženklinimas kainų etiketėse. Ženklinimo informacija turi būti lengvai matoma ir aiškiai įskaitoma. Jei parduodami produktai nefasuoti – pateikiama šalia jų. Etiketėje privalu nurodyti pavadinimą, kilmės šalį, grynąjį kiekį (jei fasuotas produktas ir kiekis nėra nustatomas matant pirkėjui), siuntėją ir (arba) pakuotoją. Tų vaisių ir daržovių etiketėje, kuriems taikomi specialieji prekybos standartai (obuoliams, citrusiniams vaisiams, kiviams, salotoms (gūžinėms, romaninėms, garbanotosioms), persikams ir nektariniams, kriaušėms, braškėms ir žemuogėms, saldžiosioms paprikoms, valgomosioms vynuogėms, maistinėms bulvėms ir pomidorams) privalu nurodyti ir kokybės klasę, veislę ar prekinį tipą (išskyrus kivių, salotų, persikų, nektarinų, braškių, žemuogių, pomidorų) bei kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)