VMVT patikrinimo metu paaiškėjo, kad įmonės „Adzida“ pašarai buvo gaminami neturint tam leidimo. Taip pat išsiaiškinta, kad nelegaliai gaminti pašarai buvo tiekiami ir kitoms įmonėms.

VMVT inspektorių neplaninio patikrinimo metu „Adzida“ patalpose nustatyta daug šiurkščių pažeidimų, gamybinės patalpos buvo nešvarios, neatitiko higienos reikalavimų. Įmonėje nebuvo užtikrinamas pašarinių žaliavų ir kombinuotųjų pašarų atsekamumas. Apie parduodamą produkciją „Adzida“ skelbėsi interneto skelbimų portaluose.

Įvertinus visų pažeidimų galimą įtaką pašarų saugai ir gyvūnų sveikatai, šiai įmonei uždrausta gaminti ir tiekti į rinką kombinuotuosius pašarus ir pašarines žaliavas. Iš viso nurodyta utilizuoti patikrinimų metu nelegaliai tvarkytus įvairiose talpose rastus 1875 kg jau pagaminto pašaro. Atsakingiems asmenims už jų neteisėtus veiksmus bus taikomos administracinės nuobaudos.

Įsigijusiems „Adzida“ pašarų rekomenduojama jų nenaudoti ir pranešti VMVT inspektoriams, nes pašarų sudėtis ir jų kokybė yra nežinoma, be to, jie gaminti nesilaikant privalomų higienos ir kitų reikalavimų – dėl to gali kilti rizika gyvūnų sveikatai ir gyvūninės kilmės maisto produktų saugai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)