Pasak jo, šios produkcijos eksportas augo nežiūrint į koronaviruso pandemiją.

„Verslas prisitaikė“, – antradienį Seimo konservatorių frakcijoje sakė D. Remeika.

Pasak jo, pernai Lietuva eksportavo 12,8 tūkst. tonų mėsos – apie 2 tūkst. tonų daugiau nei užpernai, 111,4 tūkst. tonų pieno produktų – apie 11 tūkst. tonų daugiau, o žuvų – apie 8 tūkst. tonų daugiau.

„Eksporto siuntų, kurioms išduodami veterinarijos sertifikatai, pernai siekė 21 tūkst.“, – pareiškė jis.

2020 metais Lietuva pradėjo derybas dėl paukštienos ir kiaušinių tiekimo į Malaiziją, želatinos – į Uzbekistaną, žuvininkystės produktų – į Kiniją ir Maroką, jautienos subproduktų – į Kiniją. Taip pat derinamas veterinarinis sertifikatas dėl gatavų maisto produktų tiekimo į Gruziją. Su Vietnamu deramasi dėl kiaušinių produktų eksporto, su Naująja Zelandija derinami sertifikatai dėl jūrinių ir lašišinių žuvų tiekimo, su Maroku – dėl žuvininkystės produkcijos.

Pernai Lietuva pieno produktus pradėjo tiekti į Dominiką, Kolumbiją, kiaušinius – į Turkiją, gyvūninius produktus – į Ukrainą. Lietuva maistą eksportuoja į 110 šalių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)