Apie tai kalbėta laidoje Delfi Tema.

„Žemės ūkio ministerijoje buvo susiformavusi bendravimo kultūra, kurioje mažesnieji socialiniai partneriai negirdimi. Tą noriu keisti. Kol kas santykiai klostosi darbingai, tačiau iš asociacijų konkretesnių pasiūlymų dar nėra, nes paramos priemonės tik rengiamos. Kai bus konkrečios prasidės karštos diskusijos. Tačiau norėtume išgirsti platesnį ratą suinteresuotų pusių. Yra ne tik didieji gamintojai, bet ir mažieji“, – sako žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

Jis pripažįsta, kad tarp interesų milžiniški skirtumai. Ministrą nemaloniai stebina tik pasiūlymai, kad Žaliasis kursas nebūtų finansuojamas iš Bendrosios žemės ūkio politikos įgyvendinimo priemonių, o ieškoma kitų šaltinių.

„Taip nebus. Reikia nepamiršti, kad Europos Komisija neduoda pinigų be jokios atskaitomybės ir sąlygų. Neišvengsime Žaliosios politikos tikslų. Juos teks įgyvendinti. Kviesčiau žemdirbiškas organizacijas pasiūlyti, kaip su esamais ištekliais įgyvendinti šį kursą“, – dėlioja ministras ir sako, kad ne visos organizacijos šią politiką mato kaip grėsmę.

Koks bus finansavimas Bendrajai žemės ūkio politikai dar neaišku, nes nesibaigė derybos, tačiau jau aišku, kiek mes turime skirti lėšų klimato kaitos pasekmėms mažinti. Kai bus aiškios priemonės, bus aiškus ir jų finansavimas.

„Pavyzdžiui, jei susitariame, kad šiame laikotarpyje mūsų tikslas dirvožemio išsaugojimas ir kad sukaupta anglis nebūtų vėl paleista į atmosferą, tai remsime priemones, kurios gali padėti įgyvendinti šį tikslą. Mums reikia nuspręsti, kokios ateities žemdirbystės mums reikia“, – aiškina K. Navickas ir sako, kad nereikia galvoti, kad dėl to nebus skiriamos lėšos technikai. Galbūt tik bus orientuojamasi į išmaniuosius purkštuvus ir kitas išmanias technologijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)