„Šiandieninė situacija parodė, kad e.verslo platforma yra patogi, ekonomiškai naudinga ir saugi. Net neabejojame, kad ateitis priklauso naujoms ir tvarioms verslo idėjoms. Naujovės neaplenkia ir Lietuvos tautinio paveldo gamintojų bei amatininkų.

Jų unikalūs gaminiai yra išskirtinės kokybės, turi tautinio paveldo sertifikatus. Tai – gaminiai, turintys išliekamąją vertę ir galintys nudžiuginti tuos, kurie ieško kokybės, išskirtinumo, istoriją menančių ir vertingų rankų darbo gaminių“, – projekto esmę pristatė jo vadovė Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) Kaimo plėtros ir informavimo skyriaus vedėja Sonata Kisielienė.

Projekte dalyvauja 30 sertifikuotų tautinio paveldo amatininkų iš visų Lietuvos apskričių. Tarp dalyvių žinomi tautinio paveldo puoselėtojai. Tai Jadvyga Balvočiūtė iš Mažeikių rajono, sertifikuota tautinio paveldo žolininkystės srityje. Tai ir Vitalius Striuogaitis iš Marijampolės, kurio rykai maistui ruošti ir laikyti pelnė ne tik lietuvaičių, bet ir užsieniečių pasitikėjimą. Tarp projekto dalyvių dar yra duonos kepėjas Gintaras Ruzgys iš Širvintų rajono, Gvidas Paulius iš Utenos rajono. Pastarojo gamybininko saldumynai su natūraliais produktais yra pamėgti ne tik smaližių. Projekte dalyvauja Jūratė Curko-Maksimovienė iš Kauno rajono, gaminanti ne tik gardžius, bet ir gražius saldumynus, B.Drevininkaitienės įmonė „Rugelis“, džiuginanti savo konditeriniais gaminiais.

„Tai tik nedidelė dalis projekto dalyvių, su kuriais tikimės supažindinti visuomenę jau 2021-aisiais. Kiekvienas iš šių žmonių – atskira istorija, o jų darbai verti didžiausios pagarbos“, – sakė projekto vadovė S. Kisielienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)