Susitikimas rengiamas profsąjungos iniciatyva. Pasak jos pirmininko Manto Bernoto, ministrą norima supažindinti su situacija Kaune bei išgirsti argumentus, kodėl padalinį reikėtų grąžinti į sostinę.

„Būtų įdomu išgirsti, kodėl reikia grąžinti, nes girdėjome, kad reikia grąžinti, bet negirdėjome, dėl kokių priežasčių. Nėra kažkokio būtinumo, kad būtų darbuotojų darbo vieta keičiama į Vilnių, nematome argumentų, nebent jei ministrui reikia, kad darbuotojai būtų fiziškai Vilniuje“, – BNS sakė M. Bernotas.

K. Navickas ketvirtadienį Seime sakė, jog su profsąjungomis bus tariamasi, „kokiu greičiu ministerija grįš į Vilnių“.

Anksčiau gruodį ministras yra sakęs, kad Kaune veikiantį ŽŪM padalinį grąžinti į Vilnių yra politinis tikslas. Jis pabrėžė, kad Kaune dirbantiems žmonėms buvo suteikti tam tikri lūkesčiai: žadėta, kad galės turėti nekilnojamąjį turtą Kaune, dirbti kitomis sąlygomis, todėl per ministerijos grąžinimo procesą bus stengiamasi jų nepažeisti.

Šiuo metu Kaune dirba 24 ŽŪM darbuotojai, veikia keturi skyriai: Programinio, projektinio valdymo ir analizės skyrius, Bendradarbiavimo su savivaldybėmis ir socialiniais partneriais skyrius, Žinių plėtros ir konsultavimo skyrius bei Infrastruktūros ir biokuro panaudojimo skyrius.

Ministeriją perkelti iš Vilniaus į Kauną „valstiečiai“ ruošėsi nuo pat kadencijos pradžios 2016 metais. Premjeras Saulius Skvernelis praėjusių metų pabaigoje taip pat žadėjo, jog atskiri ŽŪM padaliniai bus ne tik Kaune, bet ir Panevėžyje ir Alytuje. Tuomet premjeras sakė, kad padalinių perkėlimas į kitus miestus – svarbus skatinant regioninę politiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)