Šiose įstaigose ir įmonėse vadovų sprendimu tam tikros veiklos gali būti laikinai sustabdytos, jų vykdymą nukeliant vėlesniam laikui, tačiau privaloma užtikrinti būtinųjų neatidėliotinų funkcijų atlikimą, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Jei darbas susijęs su darbuotojų išvyka į kitus objektus (pvz., patikrinimus), ŽŪM valdymo srities įstaigų ir įmonių vadovai privalės užtikrinti, kad darbuotojas, vykdamas į objektus kitoje savivaldybėje, su savimi turėtų dokumento, pagrindžiančio jo buvimo tikslą, kopiją. Darbuotojai turi užtikrinti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Vadovai taip pat privalės užtikrinti, kad objekte (pvz., patikrinime) dalyvautų tik 2 asmenys, dėvintys nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurie laikytųsi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo vienas nuo kito, vengtų tiesioginio fizinio kontakto su kitais asmenimis, laikytųsi asmens higienos reikalavimų.

Šalyje sugriežtinus karantino sąlygas dėl viruso plitimo, ŽŪM primena, kad joje ir jai pavaldžiose įstaigose bei įmonėse interesantai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)