„Tikrai buvo netikėta, apie tai net negalvojau ir net nesapnavau, atvirai pasakius. Žinoma, galvojau, bet įvertinau kai kuriuos momentus, ir manau, kad apsisprendžiau kandidatuoti. Įvertinau, ką galėsiu padaryti, kokią turiu patirtį, kokias žinias, informaciją, žinojimą apie sektorių, sistemą. Galiu pasakyti, kad turiu panašių patirčių dirbant panašų darbą. Buvau ir viceministrė, dalyvavau derybų procese dėl narystės ES. Nėra visiškai naujiena man“, – žurnalistams teigė D. Miniataitė.

Anot jos, pirmieji darbai ministerijoje būtų pridėtinės vertės žemės ūkio, maisto ir žuvininkystės sektoriuose didinimas.

„Kas yra pastebėta ne tik mūsų, bet pastebi ir Europos Komisija, kad nežiūrint tai, jog milijardinės paramos ateina, proveržio šioje srityje nėra. Manau, kad vis dėlto pridėtinės vertės kūrimas ir konkurencingumo didinimas šiai dienai yra vienas svarbiausių uždavinių. Čia kalbame sąsajoje su žaliąja pertvarka.

Pridėtinė vertė turi atsirasti naudojant inovatyvias technologijas, aukštesnės vertės produktų kūrimo grandines, kas Europoje yra daroma jau pakankamai ilgą laikotarpį. Reikia Lietuvai tai irgi pradėti. Tada atsiranda darbo vietos regionuose, tada ir jos daugiau apmokamos“, – sakė kandidatė į ministres.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)