Pristatant kandidatų į Vyriausybę sąrašą teigta, kad teikiamas kandidatas žemės ūkio srityje bus pristatytas viešai artimiausiu metu. Anksčiau užkulisiuose buvo minimos dvi pavardės, tai Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Kazys Starkevičius ir Liberalų Sąjūdžio Viktoras Pranckietis. Dabar aiškėja, kad svarstoma ir visai kita kandidatūra.

Seimo narys Kazys Starkevičius, jau kartą užėmęs šias pareigas Delfi teigė, kad derybos vis dar tęsiasi.

„Dabar šeriu savo jaučius. Pokalbiai ir derybos tęsiasi, nors mane labiau domina darbas Seime. Ten dėl kaimo taip pat galima daug nuveikti. Mano patirtis parlamente leidžia tai užtikrinti. Tikiu, kad greitai bus pasirinktas tinkamas kandidatas ir pavardę greitai turėsime“, – Delfi sakė K. Starkevičius.

Seimo narys nepaneigė, kad kuluaruose įvardinamas kitas kandidatas yra Rolandas Taraškevičius. LR žemės ūkio atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje.

„Tai tinkamas kandidatas, jo patirtis pakankama, žemdirbių visuomenėje žinomas žmogus ir kandidatūra būtų tinkama. Norėtųsi, kad būtų stabilumas ir ministras dirbtų visą kadenciją“, – aiškina K. Starkevičius.

Pats R. Taraškevičius Delfi nei patvirtino, nei paneigė, kad yra galimas kandidatas į ministro postą.

K. Starkevičiaus nuomone, kitas įvardintas kandidatas – buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – galbūt neturėtų skubėti iš karto į vykdomąją valdžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)